Monday, May 7, 2012

Koning van Spanje 6 mei 2012
Het beloofde een mooi dagje worden in Gulpen. Lekker plassen stampen en baggeren! Zie je dat zuidelijkste puntje Limburg, het natste stukje Nederland?Bij aankomst kwam ik Carlo en Christel tegen en hebben we in de regenachtige kou staan kletsen totdat we mochten starten. Ik heb ook nog een boel anderen kort gesproken waaronder Inge. Vlak voor de start kwam ik Gert tegen en heb ik daar nog even mee staan babbelen.

Christel heeft het altijd over het verprutsen van racefoto's, ik kan het blijkbaar ook op pre-race foto's gezien de schaapachtige blikken op de foto's gemaakt door Chris:


Na een prachtig begin bergop was ik lekker warm gelopen en kon het avontuur beginnen!
Ik kan een heel verhaal houden over modder, glad, vies etc. maar foto's zeggen meer vind ik, dus;


Ik heb het hele eind lekker gelopen op  m'n Spyridon's, geen last meer gehad van "de teen". Vaak had ik toch nog te weinig grip, maar wat wil je met die modder? Onderweg kreeg ik veel leuke opmerkingen zoals: "Lijkt wel alsof je over de stenen danst met die schoentjes". Ik blijf het leuk vinden om dit te horen!

Na een km of 26 liep ik Chris weer tegen het lijf en hebben we een babbeltje gemaakt over trail running, eensgezinde gekken en mijn plannen deze zomer (toewerken naar de Trail des Fantomes).


Het laatste stukje kwam ik Inge weer tegen waarmee ik de laatste klim en afdaling heb samen gelopen. 
Na de laatste afdaling werd ik "Koning van Spanje traditiegetrouw" binnen ge-doedelzakt.

De statestieken:Samengevat:
Een topdag waarbij ik kennis heb mogen maken met het prachtige Limburgse landschap, voor m'n gevoel 50 draaihekjes en alle varianten van Limburgs modder, slijk, klei en koeienvlaai. Na een dagje glibberen en glijden kwam ik amper vermoeid en lekker vies over de finish.

En blijft er nog een leuk klusje over voor thuis...


Foto's zijn deze keer mede mogelijk gemaakt door:

2 comments:

  1. Wat een lekkere smeerkees ben je toch! Maarre... netjes gedaan op je Spyridons! Zo te zien had het niet uitgemaakt wat je aan had, het was toch wel glad.
    Goed bezig! :-D

    ReplyDelete
  2. Vorig jaar meegedaan met de prutrace van Schermerhorn, dan ga je door zo'n 40 sloten heen, moet een mooie training zijn voor dit gebeuren. Ik heb me geinspireerd door alle koning van Spanje verhalen voorgenomen volgend jaar ook van de partij te zijn!

    ReplyDelete