Saturday, September 22, 2012

Running with friends!

Na de Trail des Fantomes is mijn weekgemiddelde even op een lager pitje komen staan. Even tijd voor herstel en andere belangrijke dingen in het leven. Dit betekent echter niet dat ik niets meer doe. Er wordt nog gewoon gelopen, de conditie wordt op peil gehouden en natuurlijk staan er wat leuke loopjes op de planning.
2 september liep ik de Tilburg Ten Miles samen met Paul en Ans van Anyones running, Nick (neefje van Paul) en de mannen van Frunning; Marc en Michiel. Ik heb die dag lekker rustig gelopen zonder doel, heb de 10 EM in 1:24 gelopen en had nog voldoende over. Het was lekker weer en het was gezellig. Prima!


Wie mijn lijstje met doelen hiernaast leest kan zien dat ik dit jaar een aantal wedstrijden gepland had/heb. Ook staan daar drie mooie kreten bij:

  • Run at least 25km a week (preferably more). <-- Nou, ik moet wel een heel slechte week hebben om dit niet te halen... ;)
  • Run at least 3 times a week, swim once every week. <-- Dat hardlopen lukt vanzelf als het eenmaal in je ritme/levensstijl zit. Zwemmen doe ik niet wekelijks alhoewel ik gemiddeld ver boven de 1x per week uit kom.
  • Try to run more with friends! <-- Try... try?... gewoon doen! En daarvoor was 15 september, VFF funrun dag, weer een uitgelezen kans!
15 september had ik de luxe om onderweg naar de VFF funrun achterin het Frunning busje de hele achterbak en achterbank voor mezelf te hebben. Taxivervoer in een pausmobiel, wat wil je nog meer! 
De VFF funrun was een gelegenheidsloopje ontstaan via twitter en ik denk ook facebook (ik heb en wil geen facebook, dus daar heb ik niets van mee gekregen) waarbij Paula een mooie route uitgestippeld had exclusief voor VFF en barefoot lopers.

We waren zelfs iets te vroeg op de plaats van bestemming. Omdat stil zitten niet in ons woordenboek staat, er een skatepark aan de overkant van de straat was en er nog een echt oldscool K2 stepje achterin de bus lag, hebben we voor het lopen nog een nieuwe sport uitgeprobeerd; "barefoot steppen". De fantasie sloeg weer door, inclusief barefoot bandjes voor extra feedback etc. etc...

 

Na het verplichte rondje handjes schudden hebben we een mooi stukje van ca 10km door het bos en duingebied van Kennemerland (Kennemer Duinen) gelopen. Wat een mooie achtertuin heeft die Paula, veel klimmetjes, zand en paadjes! Jaloersmakend gewoon! 


Na het rennen en een flesje water (thx Paula) konden we weer huiswaards, een mooie ervaring en een leuk stukje lopen met vrienden rijker! Doel "running with friends" voor deze periode weer geslaagd! Wie zal ik bij de volgende evenementen weer tegen komen?Voor meer foto's en nog een verhaal over deze dag kan je kijken op de site van van Frunning (de foto's in mijn blogje komen ook hiervandaan). Tevens komt er als het goed is binnenkort een blogje van Paula met nog meer foto's.  


1 comment:

  1. Niks leuker dan running with friends. En volgens de verhalen en foto's hebben jullie er een heel gezellig dagje van gemaakt!

    ReplyDelete